V meste uviedli oficiálne do prevádzky zrekonštruovanú hasičskú stanicu.

24.05.2011 Snina

Snina 24. mája (TASR) - V meste Snina uviedli v týchto dňoch oficiálne do prevádzky zrekonštruované priestory miestnej hasičskej stanice. Objekt postavený v šesťdesiatych rokoch minulého storočia prešiel vlani kompletnou modernizáciou za takmer 674.000 eur.
"Výsledkom realizácie projektu je komplexná rekonštrukcia hasičskej stanice, ktorá zahŕňa okrem prístavby garáží aj celkové zateplenie a výmenu jej výplňových konštrukcií vrátane povrchových úprav fasády, čím získal objekt požadované, tepelno-technické parametre," informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Peter Kovalík.
Ako dodal, hasičská stanica postavená v roku 1965 už nevyhovovala štandardom Európskej únie. Okrem izolácie objektu a novej fasády museli stavebníci vlani opraviť aj poškodenú strechu. V jarných mesiacoch tohto roka prebiehali terénne úpravy a výsadba zelene v jeho blízkosti.
Obnovené priestory stanice momentálne disponujú priestormi dostatočne prispôsobenými pre uskladnenie špeciálnych technologických zariadení využívaných pri práci príslušníkov HaZZ. "Zásahová technika bola priebežne obmieňaná na celom území Slovenskej republiky a dnes disponuje najmodernejšou technikou aj hasičská stanica v Snine. Ide napríklad o CAS 30 IVECO TRAKKER, automobilový rebrík AR 30 MB ATEGO, Nissan Navara, automobil hasičskej a záchrannej služby 1A Renault Midliner a 2A MB Sprinter," konkretizoval Kovalík.
Počas celej rekonštrukcie stanice pracovali hasiči v náhradných priestoroch. Hasičská stanica v Snine zamestnáva celkovo 19 ľudí, z toho jedného veliteľa a 18 príslušníkov HaZZ rozdelených do troch pracovných zmien.
 

Vyberte región